Tartós szeretet - Nagyböjti élelmiszergyűjtés templomainkban

Idén újra meghirdetjük a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést templomainkban.

Ezzel két egyházi hagyományt elevenítünk fel, hiszen az első század keresztényei a szentmisére hozták magukkal a szegényeknek szánt adományaikat. Régi böjti hagyomány volt az Egyházban, hogy a böjtöléssel megtakarított javakat a szegényeknek ajánlották fel. Ezeket a példákat követve, kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat és tegyék a templomban erre kijelölt helyre.

Tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról, és lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához. Ezt megtehetik hétköznapokon, valamint március 4-től 11-ig. Adományaikat a karitász juttatja majd el a rászorulókhoz.

A korábbi években meghirdetett gyűjtésünk eredményeképpen családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattunk el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük és legalább egy kilogramm adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni.

Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a karitász segítő munkájába. Ha hívjuk a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. „1% segítség, 100 % szeretet.”


"Nyisd meg a kezed a szűkölködő és szegény előtt..."

 
Tartós szeretet - Nagyböjti élelmiszergyűjtés templomainkban